Tuinbouw en wetenschap sluiten cannabis coalitie

Kenniscentrum Legal Cannabis Coalition (LCC) is een feit. Daarin bundelen alle in Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hun kennis en ervaring.

Tuinbouw+en+wetenschap+sluiten+cannabis+coalitie
© Bedrocan

Die stap werd na meer dan twee jaar van samenwerking in een door Wageningen University & Research (WUR) uitgevoerde teeltproef voor medicinale cannabis gezet. In de LCC brengen deze ondernemingen, in samenwerking met laboratoria, Life Science en wetenschap hun wereldwijd opgedane kennis en ervaring samen.

Door zijn leidende positie is de Nederlandse tuinbouwsector vanaf de prille start van de legalisering van cannabis in met name Noord-Amerika actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en de teelt zelf, aldus de organisatie.


Koppert Biological Systems

'De eerste jaren was de cannabismarkt turbulent. Noord-Amerika komt in een volwassen fase qua legalisering. In Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan we aan de vooravond van verdere legalisering', aldus Erik van Santen van Koppert Biological Systems.

In Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan we aan de vooravond van verdere legalisering

Erik van Santen, Koppert Biological Systems

Bij de ontwikkeling van teeltlocaties, techniek, teelt, onderzoek, laboratoriumtesten, Good Manufacturing Practice (GMP), compliance en product- en marktontwikkeling wil de LCC een zogenoemde 'one-stop-shop positie' innemen om de wereldwijde legalisering van cannabis zo professioneel mogelijk te ondersteunen.


Lees ook: Bank wil vingers niet branden aan wietproject

Telers helpen

Telers, overheden, investeerders en retail doen reeds een beroep op de kennis en ervaring van de Legal Cannabis Coalition, licht de organisatie toe. Het doel van de LCC en haar partners is om dit nog verder uit te breiden.

De LCC deelt eveneens haar teeltinformatie met internationale Licensed Producers, middels training en opleiding. Ze doet concrete onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en helpt telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis.


De organisatie zegt door de brede expertise van haar leden - van plant tot product tot patiënt - vrijwel elke marktvraag te kunnen bedienen. De belangrijke randvoorwaarde die hieraan verbonden is, is dat er wel sprake moet zijn van een legale marktsituatie in het desbetreffende land.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer