149 telers melden zich voor wietexperiment

149 telers hebben zich aangemeld voor een wietexperiment. In totaal kunnen tien telers deelnemen. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekendgemaakt.

149+telers+melden+zich+voor+wietexperiment
© Bedrocan

Het wietexperiment omvat het telen van hennep voor coffeeshops in de tien aangewezen gemeenten die deelnemen aan het experiment 'gesloten coffeeshopketen'. Het ministerie streeft ernaar om de tien telers begin 2021 aan te wijzen.

Van 1 juli tot en met 28 juli 2020 konden aspirant-telers hun aanvraag indienen bij de minister voor Medische Zorg en Sport en de minister van Justitie en Veiligheid. Hiervoor hebben de telers diverse documenten moeten invullen, waaronder plannen waarin ze uitleggen hoe, waar en onder welke veiligheidsmaatregelen ze willen gaan telen. De komende periode worden deze aanvragen getoetst op volledigheid en inhoudelijk beoordeeld.


Daarnaast vindt er een Bibob-onderzoek plaats naar de aangemelde telers. Dit is een toets op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Ook worden de burgemeesters in de gemeenten waar de aspirant telers zich willen vestigen, gevraagd te adviseren over mogelijke effecten op de openbare orde en veiligheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer