Veel vezelhennep Dun Agro naar bouw

Albert Dun van Dun Agro Hemp Group heeft al 44 woningen gebouwd van eigen ontwikkelde en geproduceerde panelen van vezelhennep. Van alle vezelhennep gaat zo'n 30 procent naar de bouw.

Veel+vezelhennep+Dun+Agro+naar+bouw
© Koos van der Spek

De Dun Agro Hemp Group is al meer dan 25 jaar actief in de hennepindustrie. Het gaat om de teelt van vezelhennep, de primaire verwerking en de productie van meerdere eindproducten. Een eigen productielijn maakt kalkhennep-panelen tot 6 bij 3 meter met dikte van 10 tot 50 centimeter.

Met het produceren van bouwpanelen van vezelhennep richt Dun Agro zich op duurzaam, ecologisch en biobased bouwen van woningen. Het begon in 2018 met een bouwproject in Oude Pekela. Inmiddels zijn er 44 woningen met de henneppanelen gebouwd en staan er 40 stuks in de agenda om te ontwikkelen.

'De belangstelling voor duurzaam wonen groeit, maar door het coronavirus duren de processen langer', zegt Dun.


Groot project in Brabant

Het grootste bouwproject van Dun Agro loopt nu in Boekel, in het oostelijk deel van Noord-Brabant. Het gaat in totaal om 36 woningen. Het kleinste project is de renovatie van de eigen woning in Oude Pekela. 'Met die proef willen we duidelijk maken dat de henneppanelen ook geschikt zijn voor renovatie.'

Vorig jaar liet de Dun Agro Hemp Group 1.150 hectare vezelhennep op contract telen bij akkerbouwers. Dit jaar waarschijnlijk zo'n 1.200 hectare. 'Het gaat niet om meer vezelhennep, maar om meerwaarde', legt Dun uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer