Caring Farmers start eigen verkiezingscampagne

Caring Farmers roept boeren en burgers op om 17 maart te stemmen op een politieke partij die kiest voor een duurzaam voedselsysteem. De stichting lanceert daarvoor volgende week een eigen verkiezingscommercial.

Caring+Farmers+start+eigen+verkiezingscampagne
© Dirk Hol

De aangesloten boeren bij Caring Farmers werken allemaal aan natuurinclusieve landbouw. De stichting hoopt dat er in Den Haag een progressiever boerengeluid gaat klinken. Een enquête van Caing Farmers onder 225 aangesloten boeren werd door 92 leden ingevuld.


Uit die peiling blijkt dat de stem van deze boeren gaat naar Partij voor de Dieren, gevolgd door GroenLinks, D66 en Christenunie. 'Het resultaat is aan de ene kant heel voorspelbaar en toch ook heel verrassend. De geijkte boerenpartijen komen namelijk niet in dit rijtje voor', aldus Caring Farmers.


Kieswijzer

Naast de televisiecommercial heeft Caring Farmers ook een Kringloopkieswijzer gelanceerd. Bedoeling is dat het spotje van de natuurboeren volgende week op televisie te zien is. Daarvoor is een crowdfundingsactie gestart. Online is de verkiezingscommercial al wel te zien.

Caring Farmers is een stichting, opgericht in juli 2019 als zusterorganisatie van Caring Vets, die zich inzet voor natuurinclusieve kringlooplandbouw. Inmiddels zijn 225 boeren, duizend consumenten, ketenpartners en wetenschappers aangesloten.
LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  24° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  50 %
Meer weer