Milieueffectrapportage nodig voor uitbreiding geitenhouderij Herpen

De aanvraag voor uitbreiding van een geitenhouderij in het Brabantse Herpen moet in behandeling worden genomen. Wel moet daarbij een milieueffectrapportage worden gemaakt. Dat heeft Rechtbank Oost-Brabant bepaald.

Milieueffectrapportage+nodig+voor+uitbreiding+geitenhouderij+Herpen
© Twan Wiermans

In Brabant is uitbreiding en nieuwbouw van geitenhouderijen sinds 2018 niet meer toegestaan. Een geitenbedrijf in Herpen had echter al in december 2016 een aanvraag voor een uitbreiding van de bestaande geitenhouderij ingediend. Gemeente Oss besloot 29 november 2017 die aanvraag niet in behandeling te nemen. De bezwaren hiertegen zijn door de gemeente op 15 april 2020 ongegrond verklaard. Daar is de geitenhouder dan weer tegen in beroep gegaan.

De rechtbank heeft nu bepaald dat gemeente Oss de aanvraag wel in behandeling moet nemen. Daarbij moet de geitenhouder er wel voor zorgen dat er een milieueffectrapportage wordt gemaakt. Omdat de geitenhouder bij de uitbreiding gebruik wilde maken van een luchtwasser zou zo'n MER volgens de ondernemer niet nodig zijn. De rechtbank gaat hier niet in mee en zegt dat die eis van een milieueffectrapportage staat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer