Geiten sneller gemolken met nieuwe melkstal

Op het melkgeitenbedrijf van Sander en Anita Bremer in het Gelderse Wehl is onlangs de bouw van de nieuwe geitenmelkstal begonnen. Woensdag werd het beton voor het plateau gestort. De nieuwe 100-stands rotormelkstal moet het melken bespoedigen.

Geiten+sneller+gemolken+met+nieuwe+melkstal
© Jan Van Den Brink Fotografie

Op dit moment melken de Bremers met een 64-stands binnenmelker. Die is in 2001 gebouwd, toen ze met de geiten zijn begonnen. Door de gestage groei van het bedrijf is de capaciteit nu te laag, stelt Sander:

'Het melkt perfect, maar er zit per melkbeurt vier uur tussen het indrukken van de aan- en uitknop. En bij twee keer daags melken is dat een werkdag. En dan moet je ook nog andere werkzaamheden doen, zoals het instrooien en voeren. '


Naar 2 uur

Sander en Anita doen dit werk nu zelf met enkele melkers erbij. De melktijd werd voor hen toch te veel van het goede.

Daarom hebben ze nu gekozen voor een 100-stands buitenmelker. Hiermee moet het melken straks ongeveer twee uur gaan duren. Er is gekozen voor een buitenmelker van SAC. 'Vroeger had je met een binnenmelker het overzicht. Dat is met een buitenmelker misschien lastiger, tegenwoordig houdt de techniek de geiten goed in de gaten. Geeft een geit bevoorbeeld te weinig melk, dan draait ze nog een rondje', vervolgt Sander.


Simpel en toegankelijk

SAC leverde in de ogen van de geitenhouders een simpele machine, die goed toegankelijk is. Sander: 'De gebruikers die ik sprak, waren enthousiast', stelt hij. Half december moet de melkstal klaar zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer