FDF daagt D66-lijsttrekker Kaag voor rechter wegens smaad

Boerenactiegroep Farmers Defence Force daagt D66-lijsttrekker Sigrid Kaag voor de rechter wegens smaad. Op 16 maart behandelt de rechtbank in Den Haag de klacht tegen de politica, zegt FDF-voorman Mark van den Oever.

FDF+daagt+D66%2Dlijsttrekker+Kaag+voor+rechter+wegens+smaad
© Tienke Wouda

De boeren zijn boos op Kaag, tevens minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, omdat zij in januari in het televisieprogramma Nieuwsuur FDF aanwees als de boerengroep die hekken in Groningen omver had gereden. 'Farmers Defence Force, die eerst de hekken omrijdt, journalisten bedreigt en uiteindelijk dan wel door het kabinet ontvangen wordt. Dat vind ik ondenkbaar.'

FDF stuurde haar daarop een aangetekende brief met de eis dat zij haar woorden zou terugnemen en een schadevergoeding zou betalen. 'We zijn het zat dat politici de eer en goede naam van FDF aantasten', aldus de boerenorganisatie. Kaag ging niet op de eisen in.


Het stoort FDF onder meer dat het omverrijden van hekken, waar Kaag naar verwijst, gebeurde tijdens een LTO-actie bij het provinciehuis van Groningen. Maar de boerenactiegroep benoemt niet dat dit ook gebeurde bij het protest op het Malieveld op 1 oktober 2019.

FDF wil niet alleen eerherstel van Kaag, maar ook een schadevergoeding van 50.000 euro. Zij kan een rechtsgang voorkomen door FDF een schikkingsvoorstel te doen, aldus Van den Oever. De rechtbank in Den Haag kon donderdag niet bevestigen dat de zaak voor 16 maart op de rol staat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer