Bennie Jolink niet blij met onaangekondigd boerenbezoek

Zanger Bennie Jolink van de band Normaal is niet blij met het onaangekondigde bezoek van vier boeren. Die kwamen dinsdagmiddag naar zijn huis in Hummelo. Zelf was hij niet aanwezig, maar familieleden wel en die voelden zich geïntimideerd.

Bennie+Jolink+niet+blij+met+onaangekondigd+boerenbezoek
© Facebook Bennie Jolink

Twee van de boeren kwamen op de trekker, twee anderen met de auto. Volgens de mannen was er niet zo veel aan de hand, melden ze bij Omroep Gelderland. 'We hebben elkaar nodig', zegt Rutger van Lier uit Halle. Hij wilde samen met Thijs Wieggers en Tim Krabben uit Mariënvelde en Barry Klein Holkenborg uit Ruurlo met de zanger in gesprek over een interview van Jolink aan bladen van DPG Media, waaronder de Gelderlander.'Ik ben niet blij met de weg die Farmers Defence Force is ingeslagen', gaf Jolink in het interview aan. 'Dat ze rondrijden met doodskisten met de namen van Jesse Klaver en Rob Jetten erop, daar ben ik een rabiate tegenstander van. De boeren hebben al vijanden genoeg, ze moeten er geen nieuwe bij maken. Daarbij: het stikstofdossier is wel degelijk een groot probleem, waar de hele wereld last van heeft. De boeren hadden er verstandiger aan gedaan zelf met een plan te komen om de uitstoot te verminderen.'


Ingevroren rollade

Van Lier geeft aan: 'Bennie is een van ons, zo voelt het. We zijn fan van hem. We hadden dinsdag zelfs onze kinderen meegenomen, want toen die hoorden dat we even bij hem langs wilden, wilden ze graag mee. Thijs had melk van de boerderij meegenomen en we hadden ook een ingevroren rollade meegebracht.'

De boeren vinden dat desondanks Jolink als één van hen de plank misslaat over de problematiek rondom de agrarische sector. 'We dachten, laten we even langs Bennie rijden om je even een beetje bij te praten en om te vragen of je eens in gesprek wou gaan met Jeroen van Maanen. Dat is de man binnen de landbouw die destijds een van de onderhandelaars was van het Landbouw Collectief', vertelt Van Lier.


Bijpraten

In dat gesprek kan de zanger op de hoogte worden gebracht. 'Je bent dan weer helemaal up-to-date', benadrukken de boeren. 'Je gaf namelijk in het interview aan dat je misschien wel de spreekbuis van de boeren bent. Lijkt ons goed dat de 'spreekbuis' af en toe even bijgepraat wordt, zodat je feitenkennis op peil komt. Hulpvaardig en vriendelijk bedoeld, dachten wij zo.'

Het viertal vond het jammer dat ze Jolink niet aantroffen. 'Maar je dochter heeft ons even vriendelijk te woord gestaan en vertelde tegen ons dat we even een afspraak in moesten laten plannen via jouw secretaresse. We hebben haar dezelfde middag nog even gebeld, dus hopen een dezer dagen alsnog even bij je langs te mogen komen voor een bakje koffie in de buitenlucht.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer