Nieuwe Oogst TV Verkiezingen: Laura Bromet (GL)

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Er doen 37 partijen mee. In de aanloop naar de verkiezingen laat Nieuwe Oogst zoveel mogelijk (aspirant-)Kamerleden aan het woord over de land- en tuinbouw. Dit doen we aan de hand van drie stellingen. Vandaag in deze reeks Laura Bromet (51).

Laura Bromet is politica voor GroenLinks en staat op plek 4. In 2017 stond ze nog op vijftiende plek. Sinds juni 2018 is ze lid van de Tweede Kamer. Ze volgde toen Rik Grashoff op die gedeputeerde werd in Noord-Brabant. Bromet is actief geweest in de lokale politiek van de gemeente Waterland.

Ook heeft ze onder meer gewerkt als journalist bij het Noord-Hollands Dagblad (1989 tot 1999), als lerares Nederlands en Aardrijkskunde op een scholengemeenschap. In 2010 werd ze beleidsmedewerker landbouw, natuur, milieu en ruimtelijke ordening voor GroenLinks.

De Noord-Hollandse politica presenteerde vorig jaar samen met Tjeerd de Groot (D66) de initiatiefnota's 'Droge voeten' en 'Veen red je niet alleen'. Daarin pleiten zij voor vernatting van de veenweidegebieden en de ontwikkeling van nieuwe agrarische bedrijvigheid in die gebieden. Deze voorstellen staan ook in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij. Bromet is een van de bekende gezichten waarmee GroenLinks de verkiezingscampagne ingaat.

LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer