'Eindelijk weer waardering!'

Yes! Verkiezingen! De enige periode in de vier jaar dat we ertoe doen. We zijn opeens de motor van de samenleving, de meest vooruitstrevende sector die we hebben en we zijn weer de beste boeren van de wereld!

%27Eindelijk+weer+waardering%21%27
© Niek Stam

Ik loop de hele dag met m'n earpods in om al deze complimenten in ontvangst te nemen. Nog twee vette volle weken met complimenten, heerlijk! Samen met het prachtige weer van de afgelopen weken, zowel vorst als het beginnende voorjaar, gooien we nog een schep bovenop de goede stemming! Duurzaam, kringloop, verdienmodel! Alle termen komen weer voorbij. Degene die mij exact kan vertellen wat het inhoudt, krijgt koffie met gebak.

Wij als conceptvleeskuikenhouders hebben het tot nu toe goed gedaan, maar hier begint de schoen ook al aardig te wringen. De prijzen van grondstoffen gaan door het dak en helaas kan de prijs van het vlees dit niet goedmaken. Met enige verwondering kijken we dan ook naar de berichtgeving van onze grootgrutters die hun omzet door het dak zien gaan, terwijl de prijzen van onze producten maar niet stijgen.

Een duurzame sector is in mijn ogen dat we verschillende producten kunnen produceren voor onze klant, dus voor elke klant wat wils. Daar hoort toch een goed verdienmodel aan te zitten? Ik hoor de eigenaar van de Jumbo nooit over zijn verdienmodel klagen. Ik heb trouwens ook nog nooit een boer zien meedoen in de Dakar Rally, maar dit terzijde.

We moeten ons als boeren meer verenigen, ik snap niet dat dit niet van de grond komt

Erik van Veldhuizen, pluimveehouder in Renswoude

Ik denk dat we ons als boeren meer moeten verenigen. Ik snap niet dat dit niet van de grond komt, terwijl we allemaal hetzelfde willen: een goed verdienmodel. En dan zal er soms even iets moeten worden gelaten, maar op de lange termijn krijg je er zeker wat voor terug. Een verdienmodel, waardering, complimenten, dingen waar je gemotiveerd van wordt en waarvan je kracht krijgt om door te gaan! Die moeten we niet eens in de vier jaar krijgen als de verkiezingen voor de deur staan. Dat mag best iets vaker. Wellicht krijgen wij dan ook iets meer waardering voor de politiek en onze grootgrutters.

Samen complimenten ontvangen is veel leuker dan alleen. Jumbo-eigenaar Frits van Eerd en onze nieuwe minister van LNV zijn van harte welkom om dit eens onder de loep te leggen. Koffie en gebak staan klaar!

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer