Nieuwe Oogst TV Verkiezingen: Hermen Vreugdenhil (CU)

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Er doen 37 partijen mee. In de aanloop naar de verkiezingen laat Nieuwe Oogst zoveel mogelijk (aspirant-)Kamerleden aan het woord over de land- en tuinbouw. Dit doen we aan de hand van drie stellingen. Vandaag in deze reeks Hermen Vreugdenhil (46).

Vreugdenhil is sinds 2015 Statenlid voor de ChristenUnie-SGP in Noord-Brabant. Het is de tweede keer dat hij ook verkiesbaar is voor de Tweede Kamer. Eerder was hij kandidaat bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Hij staat nu op plek 9, een positie lager dan in 2017. Vreugdenhil is behalve actief in de provinciale politiek ook raadslid in Werkendam. Eerder was hij wethouder in de gemeente Aalburg.

Vreugdenhil heeft een adviesbureau bestuurszaken. Hij kreeg veel bekendheid omdat hij zich als Statenlid stevig roerde in het Brabantse stikstofdossier. Via met name de (sociale) media speelde hij zichzelf in de kijker. Hij deed onderzoek naar een door de provincie gekocht bedrijf in Klundert met een vergunning uit 2015. De provincie past volgens Vreugdenhil een truc toe om de oude vergunning te kunnen inzetten voor een eigen project. Hij eiste onderzoek naar de wijze waarop de provincie willekeurig omgaat met natuurvergunningen.


LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer