Podcast: Groot deel boeren en tuinders zegt vertrouwen in kabinet op

De aanpak van de stikstofcrisis heeft het vertrouwen in de politiek onder boeren en tuinders flink aangetast. Bij maar liefst 63,1 procent is het vertrouwen gedaald. Dit zorgt ervoor dat 41,7 procent van de boerenstemmen op 17 maart naar een andere partij gaat, zo blijkt uit een verkiezingspeiling onder ruim 3.500 agrarisch ondernemers in het Nieuwe Oogst Opiniepanel.


Nieuwe Oogst vroeg in de verkiezingspeiling ook naar de belangrijkste landbouwopgave voor een volgend kabinet. Een beter verdienmodel komt hier met 62,5 procent als hoogste prioriteit naar boven. Hierna volgt toekomstzekerheid met 46,6 procent, gevolgd door het oplossen van de stikstofcrisis (29,6 procent) en bescherming van het landbouwareaal (27,5 procent).

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer