Podcast: Het belang van nieuwe samenwerkingsverbanden

Een groeiende groep boeren en tuinders waagt zich aan nieuwe samenwerkingsverbanden. In deze tweede podcast over bedrijfsopvolging praat Nieuwe Oogst met LTO Noord-projectleider Juul Smeets over verschillende projecten die nu lopen en hoe deze kansen bieden voor starters uit onverwachte hoek.

Smeets zet zich in voor jonge boeren en tuinders in Nederland, maar ook voor jongeren die dit graag willen worden. 'Ik vind het heel gaaf dat ik steeds meer voorbeelden zie van boeren- en tuindersfamilies die iemand van buitenaf hebben omarmd en diegene een kans geven het vak te gaan uitoefenen. Een aantal jaar geleden was dat echt wel heel uniek. En nu nog steeds, maar het is wel degelijk een groeiende groep die steeds beter in beeld is. Er komen steeds meer hulplijnen voor.'

Ook benieuwd naar de eerste podcast over bedrijfsopvolging? Die gaat over de valkuilen van aannames bij bedrijfsopvolging.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer