Havermelkmaker Oatly gaat naar beurs New York

De maker van havermelk Oatly gaat naar de aandelenbeurs in New York. Het Zweedse bedrijf heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Daarbij zou worden gemikt op een waardering van 10 miljard dollar.

Havermelkmaker+Oatly+gaat+naar+beurs+New+York
© Oatly/Twitter

Er werd al langer gespeculeerd dat Oatly een notering op Wall Street wilde. Tot de investeerders in Oatly behoren beroemdheden als talkshowhost Oprah Winfrey, rapper Jay-Z en actrice Natalie Portman.

Het bedrijf haalde vorig jaar nog 200 miljoen dollar aan nieuw kapitaal binnen van een groep investeerders, aangevoerd door investeringsmaatschappij Blackstone. Destijds werd Oatly gewaardeerd op circa 2 miljard dollar.


De onderneming werd in de jaren negentig opgericht door de broers Rickard en Björn Öste en is gevestigd in de Zweedse stad Malmö. Het merk wordt in meer dan twintig landen verkocht. Oatly presenteert zich nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel. In Vlissingen produceert het bedrijf zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio's.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer