Rood en geel markeren buiten en binnen de varkensstal

Mensen die buiten de stal werken, waren op het varkensbedrijf van Jeroen van Doremalen in Dreumel al herkenbaar aan hun rode overall. Die kleur is nu ook doorgevoerd op het afleverperron. Binnen staat de kleur geel centraal.

Rood+en+geel+markeren+buiten+en+binnen+de+varkensstal
© William Hoogteyling

De vloeren en wanden op het afleverperron zijn rood, net als de opdrijfschotten en rammelaars. ‘Bij de gespeende biggen passen wij sinds kort het hygiëneconcept HyCare toe. Omdat de vloer van het afleverperron aan renovatie toe was, hebben we daar ook de wanden en vloeren gecoat’, zegt van Doremalen.


Gecoate wanden en vloeren zijn gemakkelijk schoon en kiemvrij te maken, vindt de Gelderse varkenshouder. Maar de belangrijkste drijfveer noemt hij het willen realiseren van een zichtbaarder scheiding tussen de binnen- en buitenruimte. Nog meer dan alleen het hek en een schuine helling die tot voor kort de scheidslijn vormden.


Risicovolle plek

Van Doremalen bereidt zijn locatie in Dreumel voor op het vrij zijn van specifieke ziektekiemen (SPF). Het afleverperron noemt hij een van de meest risicovolle plekken om ziektekiemen binnen te halen. ‘Rood duidt op gevaar en vormt een mooi contrast met het geel in de stal.’

Een volgende stap in bedrijfshygiëne die de varkenshouder gaat zetten, is een aparte kantine voor de chauffeurs, buiten de hygiënesluis. ‘Daar kunnen zij zich omkleden, hun papieren invullen en een kop koffie drinken zonder dat ze in het bedrijf hoeven te komen.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer