Totaalaanpak brijvoerbedrijven moet leiden tot scherp voeren

Veevoerconcern Agrifirm komt met de TOP-aanpak brij voor varkenshouders. Dat moet leiden tot scherp voeren en problemen voorkomen.

Totaalaanpak+brijvoerbedrijven+moet+leiden+tot+scherp+voeren
© De Snuitgeverij

De aanpak bestaat uit vijf onderdelen. De varkenshouder zet zijn doelstelling in een bedrijfsplan. Jaarlijks is er een check om te kijken of de technische installatie nog goed werkt. Daarnaast zijn er een Prestatiescan, een voeradvies en een Hygiëne-abonnement.

De adviseur monitort samen met de varkenshouder bij ieder bedrijfsbezoek de resultaten op het gebied van productkwaliteit en dierprestaties. De resultaten over bijvoorbeeld stabiliteit van de brij, voeropname, mestconsistentie en groei van de varkens komen in de Prestatiescan terecht.


Vochtrijk voer

Het Brijteam stelt een optimaal rantsoen samen voor het bedrijf. Daarbij kan ook All-in-1, een nieuw kant-en-klaar vochtrijk voer van Bonda, worden ingezet met een aanvullend voer van Agrifirm.

Om problemen op het gebied van hygiëne voor te zijn, biedt de voerfirma een Hygiëne-abonnement aan. Dit houdt in dat zes keer per jaar monsters worden onderzocht op gisten, schimmels enterobacteriën en zuurgraad. Daarnaast vindt twee keer per jaar een onderzoek plaats op melkzuur en azijnzuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer