Avined en GD houden webinar over vogelgriep

Avined en Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) organiseren op 1 december van 13.00 tot 14.00 uur een webinar voor pluimveehouders, dierenartsen en andere erfbetreders. Tijdens het webinar wordt antwoord gegeven op vragen over vogelgriep en een goede bedrijfshygiëne.

Avined+en+GD+houden+webinar+over+vogelgriep
© Twan Wiermans

In Nederland is sinds oktober 2020 op pluimveebedrijven en bij wilde vogels vogelgriep ontdekt. Bij de wilde vogels gaat het onder andere om het type H5N8. Deze variant is ook aangetroffen op de pluimveebedrijven. Omdat het om een zeer besmettelijke variant gaat, is het van belang om uiterst hygiënisch te werken en direct en juist te handelen bij een verdenking. Tijdens het webinar gaan diverse sprekers hier dieper op in.

Eric Hubers van Avined zal het webinar openen. Nancy Beerens van Wageningen Bioveterinary Research gaat in op de vogelgriepsituatie in Nederland. De maatregelen op het punt van bedrijfshygiëne op de pluimveebedrijven worden toegelicht door Anneke Feberwee van GD.


Symptomen en maatregelen

GD'er Teun Fabri vertelt aan welke symptomen vogelgriep is te herkennen en zijn collega Marieke Augustijn licht toe welke maatregelen nodig zijn bij een verdenking van vogelgriep.

Aanmelden voor de digitale bijeenkomst kan op de website van GD. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer