Extra reiniging na uitbraak AVP in Letland

Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Letland onder gehouden varkens, moeten vervoersmiddelen voor evenhoevigen die uit dat land komen onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan.

Extra+reiniging+na+uitbraak+AVP+in+Letland
© Pixabay

Dit moet gebeuren op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats. Deze maatregelen golden reeds voor de EU-risicolanden Roemenië, Litouwen, Polen, Slowakije, Bulgarije, Griekenland en alle landen buiten de Europese Unie, oftewel derde landen.

Geladen vervoersmiddelen worden eerst gelost, waarna ter plekke een eerste R&O plaatsvindt. Dit gebeurt vervolgens nogmaals op een erkende R&O-plaats. Na de tweede ronde laat de transporteur het bewijs van R&O invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende wasplaats. De transporteur stuurt het bewijs naar het centrale meldpunt van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer