Caroline van der Plas (BBB) doet aangifte tegen Animal Rights

Lijsttrekker Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) doet aangifte tegen Animal Rights. De politica voelt zich bedreigd sinds woensdag de site www.carolinevanderplas.nl doorverwijst naar de website van de dierenactivisten.

Caroline+van+der+Plas+%28BBB%29+doet+aangifte+tegen+Animal+Rights
© Dirk Hol

Van der Plas laat tegenover Nieuwe Oogst weten dat ze persoonlijk nog geen bedreigingen heeft ontvangen, maar op social media ziet ze dat de 'hetze' richting haar persoon wel wordt opgevoerd. De site met de link haar naam draagt daaraan bij, stelt ze. Deze verwijst door naar een website met videobeelden die Animal Rights maakte in slachterijen en varkensstallen.


In onderstaand interview met Nieuwe Oogst gaat Van der Plas kort op deze zaak in. Het hele gesprek met de BBB-lijsttrekker wordt vrijdag geplaatst.

'Ze maken mij persoonlijk verantwoordelijk voor de 'moord' op dieren, zoals zij het uitdrukken. Door op de persoon te spelen, gaan ze een grens over. Dat voelt intimiderend en bedreigend. Als lijsttrekker van een politieke partij wil ik open en vindbaar zijn en op deze manier wordt mij dat lastig gemaakt', zegt Van der Plas.De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is door Van der Plas op de hoogte gebracht van de actie van Animal Rights. 'Tijdens de verkiezingen let die overheidsinstantie extra goed op de veiligheid van politici. Ze nemen dit wel serieus', aldus de BBB-lijsttrekker die ook aangifte bij de politie gaat doen.Ongeleid projectiel

Volgens de politica zal het gros van de dierenactivisten niet overgaan tot geweld. Wat haar angst inboezemt, is de gedachte aan dat 'ene ongeleide projectiel'. 'Bij de moord op Pim Fortuyn zagen we waar het demoniseren van een persoon toe kan leiden. Je kunt dit niet afdoen als een grapje, want er hoeft maar een gek tussen te zitten. Onder dierenactivisten bevinden zich extreme mensen die het geweld niet schuwen. Dat zien we bij inbraken en brandstichtingen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer