BBB dient klachten in bij Kiesraad

De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft twee klachten ingediend bij de Kiesraad tegen de gemeente Rotterdam. Die zou mensen niet optimaal faciliteren als zij een steunverklaring voor BBB willen laten tekenen.

BBB+dient+klachten+in+bij+Kiesraad
© Boerburgerbeweging

Volgens BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas 'frustreert' de gemeente Rotterdam het democratische proces en moet minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken daarom ingrijpen. De klachten van BBB zijn gericht tegen de openingstijden van de balie bij de gemeente Rotterdam voor ondersteuningsverklaringen.Deze is slechts beperkt geopend: van 10 tot 16 uur. Er is ook geen avondopenstelling in Rotterdam. Voor werkende mensen is het daarom moeilijk om een afspraak te maken om de steunverklaring te ondertekenen, stelt de partij die met een plattelandsagenda deelneemt aan de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.


Na de klacht van BBB bij de Kiesraad beloofde de gemeente Rotterdam vanaf 25 januari de openingstijden te 'verruimen' van 9 tot17 uur, maar ook dat is voor BBB onacceptabel. Hierover is donderdag een tweede klacht ingediend bij de Kiesraad.


Tot 20 uur

'Hoezo, per 25 januari? Wij eisen dat de gemeente vandaag nog maatregelen neemt om mensen die een steunverklaring willen laten tekenen, optimaal te faciliteren', zegt Van der Plas. Zij vindt dat een opening tot 20 uur mogelijk moet zijn. 'Mensen met een gewone werkweek moeten nu verlof opnemen om hun democratisch recht uit te oefenen. Dit soort obstakels opwerpen is in een democratie als Nederland een regelrechte schande', meent de BBB-lijsttrekker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer