Kaag herhaalt D66-standpunt over halvering veestapel

Op een campagnebijeenkomst van D66 heeft lijsttrekker Sigrid Kaag het standpunt van de partij herhaald dat D66 voor halvering van de Nederlandse veestapel is. Ook wil de partij een einde maken aan de intensieve veehouderij.

Kaag+herhaalt+D66%2Dstandpunt+over+halvering+veestapel
© ANP

Als het aan D66 ligt, blijft er ruimte voor landbouw, 'maar wel zoals het ooit is bedacht, met oog voor het welzijn van boer, natuur en klimaat'. In september 2019 was het Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot van D66 die met een uitspraak over halvering van de veestapel de knuppel in het hoenderhok gooide. Op deze manier zou er volgens hem onder meer ruimte voor woningbouw komen. De uitspraak leidde tot grote woedde in de sector en was een van de redenen van de grote boerenprotesten.


D66 vindt verder dat de nog resterende kolencentrales eerder dicht moeten dan in 2030. Vanaf 2030 is het verboden elektriciteit op te wekken met behulp van steenkool. Alle kolencentrales moeten dan dicht zijn of ze moeten zijn overgeschakeld op andere brandstoffen. Die deadline hanteert D66 ook in het verkiezingsprogramma. 'Maar ik zeg vandaag: het moet sneller', aldus Kaag.In plaats daarvan moet wat Kaag betreft nog meer worden geïnvesteerd in duurzame alternatieven, zoals energie uit wind en zon. Grote, vervuilende bedrijven begrijpen volgens haar best 'dat de politiek moet ingrijpen' om klimaatverandering tegen te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer