Tjeerd de Groot op plek 12 bij D66

Kamerlid Tjeerd de Groot staat op plek 12 op de kandidatenlijst van D66. De Groot is nu landbouwwoordvoerder namens de partij. Zijn suggestie om de veestapel te halveren, leidde tot het boerenprotest op 1 oktober vorig jaar.

Tjeerd+de+Groot+op+plek+12+bij+D66
© Dirk Hol

De 52-jarige Groot kwam in 2017 in de Kamer. Hij stond destijds op plek 19 op de kandidatenlijst en de partij kreeg ook 19 zetels. Op de lijst die nu is gepubliceerd staat Sigrid Kaag op plek 1, gevolgd door Rob Jetten.

Het gaat overigens om een advieslijst. Leden van D66 moeten er nog over stemmen. Zij hebben hiervoor tot 1 december de tijd. D66 presenteerde in september al het conceptverkiezingsprogramma. Ook hierover mogen de leden stemmen. Dat gebeurt op 28 november.


Van de huidige bewindsvoerders staan alleen minister Kaag (Buitenlandse Zaken en Handel) en en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën, plek 10) op de lijst. De ministers Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) staan er niet op. Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) ontbreekt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer