Ledenraad FloraHolland wil stappenplan Floriday

De ledenraad van Royal FloraHolland wil van de directie van de bloemenveiling een stappenplan ontvangen voor de verdere uitrol van het digitale platform Floriday.

Ledenraad+FloraHolland+wil+stappenplan+Floriday
© Royal Flora Holland

De ledenraad reageert hiermee op de kritiek die telers en handelaren uiten op Floriday. Zij vinden dat het platform niet goed functioneert en dat de digitalisering bij de veiling te snel gaat. Dit bleek uit een enquête van vakvereniging Flora Futura waarvan de uitslag begin vorige week bekend is gemaakt.

Eind vorige week heeft de ledenraad in een speciale Floriday-themasessie met de directie van FloraHolland gesproken over de onrust onder kwekers en kopers. 'Met de voorjaarsdrukte op komst en het feit dat veel kwekers en kopers nog de overstap naar Floriday moeten maken, maken wij ons ernstig zorgen. Kwekers, kopers, softwareleveranciers en FloraHolland zijn er nog niet klaar voor', stelt Matthijs Barendse, lid van de ledenraad.


'Alle partijen zijn overtuigd van het nut van digitalisering en van Floriday, maar onze handel moet ook doorgaan en het systeem moet ons daarbij ondersteunen. Het is duidelijk dat er op dit moment nog te veel problemen zijn.' Volgens Barendse had de ledenraad een constructief gesprek met de directie. Een werkgroep gaat de belangrijkste knelpunten bij Floriday in kaart brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer