Rechtszaak tegen FloraHolland om inbreuk octrooi

Floration Europe in Bovenkarspel heeft een kort geding aangespannen tegen Royal FloraHolland omdat de veiling inbreuk heeft gedaan op een octrooi van dit bedrijf.

Rechtszaak+tegen+FloraHolland+om+inbreuk+octrooi
© Ronald Goedheer

Het betreft de condities waaronder bloemen per zeevracht worden vervoerd, waardoor ze langer vers blijven. De veiling heeft deze bewaartechniek gebruikt bij het transport van rozen en chrysanten, aldus Floration Europe. Het bedrijf in Noord-Holland heeft in 2007 een octrooi gekregen op deze techniek.

Als Floration Europe door de rechter in het gelijk wordt gesteld, kan dit betekenen dat de Nederlandse en Belgische grenzen moeten worden afgesloten voor zeevracht van rozen en chrysanten, meldt het bedrijf. Het kort geding dient in maart.


Verschuiving

Bloemen uit derde landen kwamen veelal per vliegtuig naar Nederland. Maar door de coronacrisis is het vervoer per schip, dat onder andere milieuvriendelijker is, toegenomen. Een woordvoerder van FloraHolland zegt dat bij vervoer per schip, als de bloemenveiling daarbij betrokken is, geen gebruik wordt gemaakt van de techniek van Floration Europe. 'FloraHolland maakt ook maar mondjesmaat gebruik van containervervoer met schepen', stelt hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer