Klokvoorverkoop FloraHolland stijgt 31 procent

Bloemenveiling FloraHolland heeft vorig jaar een 31 procent hogere omzet bereikt met klokvoorverkoop. Corona is de belangrijkste oorzaak van de stijging.

Klokvoorverkoop+FloraHolland+stijgt+31+procent
© Thierry Schut

De omzet met klokvoorverkoop, waarbij telers hun partijen tegen een vaste prijs te koop aanbieden voordat ze voor de klok zouden komen, is in 2020 uitgekomen op 161 miljoen euro. 'De groei werd aan het begin van 2020 niet verwacht', zegt Gert van Egmond, dienstenmanager bij FloraHolland.

Het aantal transacties en de aangeboden stuks zijn met 25 procent gestegen. In totaal zijn 375 miljoen stuks bloemen en planten in 5 miljoen transacties via klokvoorverkoop bij de handel gekomen. Begin maart werd de sierteeltsector getroffen door corona en steeg het gebruik van de dienst klokvoorverkoop, meldt FloraHolland.


Deze manier van inkopen geeft handelaren de zekerheid van het verkrijgen van producten. Kopers gebruiken klokvoorverkoop om de webshop te vullen of ze schaffen zo de producten aan die zij nodig hebben buiten de reguliere veiltijden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer