FloraHolland+behaalt+zelfde+omzet+met+twee+veildagen+meer
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland behaalt zelfde omzet met twee veildagen meer

De omzet met snijbloemen is bij veiling Royal FloraHolland in december nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van de gelijknamige maand van 2019. Dat blijkt uit de statistieken van de bloemenveiling.

De verkoopwaarde lag 0,7 procent lager dan vorig jaar. De aanvoer was iets groter dan in 2019, maar de middenprijs boette in. De lockdown vanwege corona lijkt daarmee amper effect te hebben op de omzet, maar het jaar 2020 kende 22 veildagen in december, terwijl dat er twintig waren in 2019. Rozen en cymbidium leverden vooral in. Eustoma deed het veel beter dan in december 2019.


De kamerplantenomzet van de veiling pluste in vergelijking met vorig jaar met bijna 7 procent. Aanvoer en prijs klommen. De tuinplantenomzet van FloraHolland deed een stap terug, met ongeveer 7 procent. Het aanbod was aanzienlijk kleiner dan in 2019, maar de prijs zat in de lift.

FloraHolland meldt verder dat in de laatste week van het jaar, van maandag 28 tot en met woensdag 30 december, de middenprijs op de klok op 0,25 euro per stuk is uitgekomen, een bedrag dat 2 cent lager is dan een jaar eerder. De doordraai lag in deze periode op 3,1 procent, wat hoger is dan gebruikelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer