Overname slachterij tekent vertrouwen De Heus in vleeskuikensector

Vertrouwen in het herstel van de vleeskuikensector speelt een belangrijke rol bij de voorwaardelijke overname van pluimveeslachterijen Van Miert Breukelen en Mieki Hunsel door Koninklijke De Heus. Behoud van slachtcapaciteit is nodig voor de toekomst van de sector die door de coronacrisis flink onder druk staat.

Overname+slachterij+tekent+vertrouwen+De+Heus+in+vleeskuikensector
© Nestborn

Het afgelopen jaar is er in de vleeskuikensector al slachtcapaciteit weggevallen door het sluiten van Frisia en GPS. In het belang van de sector is het volgens groepsdirecteur Joost Belt van Marketing & Communication van Koninklijke De Heus gewenst dat er niet nog meer slachtcapaciteit verdwijnt.


'Van Miert en Mieki produceren vooral voor de horeca en foodservice en die kanalen staan door de coronacrisis flink onder druk. We vertrouwen er echter op dat die markten herstellen en dan is die capaciteit weer nodig. Vandaar deze overname. We kunnen daarmee de uitermate sterke positie van Nederland op de internationale vleeskuikenmarkt behouden. En we behouden voor de vleeskuikenhouders voldoende afzetmogelijkheden.'


Voldoende capaciteit

De Nederlandse slachterijen hebben op zich ruim voldoende capaciteit om de in Nederland geproduceerde vleeskuikens te slachten. Wel komen er vanuit de aangrenzende gebieden in België en Duitsland vleeskuikens naar de Nederlandse slachterijen. Nederland exporteert daarop weer een groot deel van het kuikenvlees naar met name de omliggende landen.

Bij de export en voor de horeca en foodservice gaat het nog grotendeels om reguliere kuikens. Naar de Nederlandse supermarkten worden alleen conceptkuikens afgezet. Voor die markt heeft De Heus een samenwerking met 2Sisters Storteboom.


Onafhankelijke koers

Het management van Van Miert zal de eigen onafhankelijke koers blijven voortzetten. De voeractiviteiten van De Heus blijven strikt gescheiden van de slachtactiviteiten. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders in staat om samenwerking met andere slachterijen te continueren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer