China heft importverboden Braziliaans varkensvlees op

China hief deze week het handelsverbod op van twee vestigingen van JBS SA en een van Aurora Alimentos in Brazilië. Voor twee Braziliaanse vleesverwerkers blijft het verbod nog van kracht. China stelde het verbod in uit bezorgdheid over het coronavirus.

China+heft+importverboden+Braziliaans+varkensvlees+op
© Archief Marcel Bekken

JBS SA is de grootste vleesverwerker ter wereld. Van deze Braziliaanse firma exporteren 25 fabrieken varkens- en pluimveevlees naar China. De twee vestigingen waarvoor het verbod gold, liggen in de zuidelijke deelstaat Rio Grande du Sul. Ook de wat kleinere rivaal Aurora in de naburige staat Santa Catarina mag de export op China hervatten.

Ook Brazilië werd geteisterd door uitbraken van covid-19. Braziliaanse vleesverwerkers investeerden op grote schaal in maatregelen om de risico's op verspreiding te voorkomen. Vleesverwerkers uit de staat Santa Catarina bijvoorbeeld geven aan dat daar bij hen 8 miljoen euro mee was gemoeid. In de kippenexporterende staat Parana waren vleesverwerkers 16 miljoen euro kwijt aan corona gerelateerde uitgaven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer