Carrousel melkt in China tienduizend koeien

GEA heeft in China een DairyRotor T8900-carrousel gebouwd voor tienduizend koeien. De draaimelkstal heeft tachtig standplaatsen waar drie keer daags wordt gemolken.

Carrousel+melkt+in+China+tienduizend+koeien
© GEA

GEA installeerde de melkcarrousel uit de DairyRotor-serie op het melkveebedrijf Lvyuan Animal Husbandry in Lianyungang. Dat is de grootste melkproducent in China. De DairyRotor T8900 is in een maand tijd (december 2019) geïnstalleerd en in januari 2020 kon het bedrijf beginnen met melken.

De melkcarrousel T8900 in China is in Azië de eerste in zijn soort. Dat heeft te maken met de toenemende vraag naar verse melk uit China. Daarom zijn fabrikanten en verwerkers op zoek naar Chinese melkveebedrijven die verse melk van hoge kwaliteit kunnen leveren in plaats van deze uit het buitenland te importeren.

De DairyRotor T8900-carrousel heeft plaats voor maximaal 120 melkkoeien en kan tot 22 uur per dag werken. GEA hoopt de komende maanden de DairyRotor in Azië verder uit te rollen. In Europa en Noord-Amerika draait de T8900 al langer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer