Boeren en supermarkten streven naar akkoord op 1 april

Het overleg over het verdienvermogen van boeren en tuinders dat deze week plaatsvond, krijgt een vervolg. Doel van betrokken partijen is om voor 1 april met concrete oplossingen te komen.

Boeren+en+supermarkten+streven+naar+akkoord+op+1+april
© Dirk Hol

Dat hebben de landbouworganisaties, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en partijen uit de levensmiddelenindustrie na het overleg van donderdag laten weten. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van Albert Heijn, Jumbo en FrieslandCampina aanwezig. Tijdens het overleg is gesproken over het verdienmodel voor Nederlandse boeren en tuinders en is het keurmerk Farmer Friendly nader toegelicht. Ook is een marktonderzoek van de pluimveesector in Nederland gepresenteerd.



'Het overleg vandaag over het verdienmodel was constructief', zegt LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak. 'Gezamenlijk zijn we op weg naar een beter verdienvermogen voor onze boeren en tuinders richting 1 april dit jaar. Wel dienen er nog flinke slagen te worden gemaakt. Er is dus werk aan de winkel.'


Goed verdienmodel

Alle partijen onderkennen het belang voor een goed verdienmodel voor Nederlandse boeren en tuinders. 'Er is niet één partij in de keten die dit alleen kan realiseren, daarom is samenwerking noodzakelijk', stellen ze in een gezamenlijke verklaring.



Afgesproken is dat de aanwezige partijen op 10 februari de gesprekken voortzetten. Dan zal onder andere gesproken worden over het keurmerk Farmer Friendly en andere initiatieven die de positie van de boer in de keten ook kunnen verbeteren. Alle aanwezige partijen streven ernaar om voor 1 april tot concrete oplossingen te komen.


Mooie, veilige, gezonde en duurzame producten

De aanwezige partijen erkennen het belang van mooie, veilige, gezonde en duurzame producten van Nederlandse boeren die consumenten in Nederland en in het buitenland kopen in de supermarkt, in het restaurant of de bedrijfskantine.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer