Boeren leggen consumenten lege schappen uit

Tientallen boeren stonden maandag bij supermarkten in het hele land om winkelend publiek te informeren over de lege schappen en het boerenprotest bij distributiecentra.

Initiatiefnemer van de actie is Henk Oonk. Hij stond bij de Jumbo in Lichtenvoorde. 'De reden is dat wij het ook vervelend vinden dat de schappen leeg zijn', vertelt de Gelderse konijnenhouder uit Vragender. 'Negen van de tien burgers horen wel wat op televisie, maar weten dan niet precies wat het probleem is. Ik probeer daarom uitleg te geven waarom de acties worden gevoerd.'

Jumbo-eigenaar Pascal Bennink kan deze actie waarderen. 'Ik heb Henk ook aangegeven dat we verrast werden door de stakingen. Wat er bij ons uitgaat, moet er ook weer in en dat was zaterdag lastig. Dat geeft een boel organisatorische maatregelen. Maar ik begrijp de boeren wel.'

Hartverwarmend

De flyers die Oonk uitdeelt, zijn gesponsord zijn door loonbedrijven uit de omgeving. De meeste klanten in Lichtenvoorde hebben wel begrip voor de actie. 'Dat is hartverwarmend', vertelt de konijnenhouder. 'Al jaren worden boeren gekort, dat is niet goed. We zijn toch afhankelijk van ze', verzekert Bennink.

'We moeten het samen doen, zeker in coronatijd. Maar ik hoop dat ze dat in Den Haag ook een keer begrijpen', gaat de winkeleigenaar verder. Een collega-boer van Oonk is maandag weggestuurd bij de Aldi en Lidl in het dorp. Ook de komende dagen gaan de boeren nog flyeren bij supermarkten door het hele land.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer