Krone boekt een omzet van 1,9 miljard euro

Krone Groep realiseerde in het boekjaar 2019/2020 een omzet van circa 1,9 miljard euro. In het boekjaar daarvoor ging het om een omzet van circa 2,2 miljard euro.

Krone+boekt+een+omzet+van+1%2C9+miljard+euro
© Krone

Ongeveer 33 procent van de binnenlandse omzet kwam van de landbouwdivisie en bijna 67 procent uit de trailerdivisie. Ruim 29 procent van de omzet genereerde Krone in Duitsland. Dat was het jaar ervoor bijna 31 procent. De exportomzet lag met bijna 71 procent iets boven het niveau van vorig jaar (69 procent).

Na een relatief goede start van het boekjaar 2019/2020 (1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020) werd vanaf begin 2020 het jaar gevormd door covid-19 met de nodige uitwerkingen voor de economie. Daardoor schoven onderwerpen naar de achtergrond, die echter zeker van invloed waren op de verschillende onderdelen van de Krone Groep. Bij de divisie landbouwmachines kon Krone verder groeien, daarentegen werd er een verlies genoteerd bij de trailerdivisie.


Krone landbouwdivisie

In het afgelopen boekjaar kende de wereldwijde markt voor voederwinningsmachines in aantallen een krimp van circa 3 procent. Krone kon binnen alle productgroepen bovengemiddeld groeien en de marktaandelen verder uitbouwen. De omzet steeg met 34,2 miljoen euro naar 731,9 miljoen euro (voorgaand jaar 697,7 miljoen euro). Vooral de Duitse markt en de West-Europese landen droegen hieraan bij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer