Opnieuw correctie van kwaliteitscijfers bij Cosun

Cosun Beet Company heeft vastgesteld dat in de periode van 4 november tot 12 december in een deel van de bietenmonsters de aminostikstofcijfers onjuist blijken te zijn. Eerder deze campagne ging er ook al iets fout bij de analyse van aangeleverde suikerbieten in Vierverlaten.

Opnieuw+correctie+van+kwaliteitscijfers+bij+Cosun
© Dirk Hol

Voor de aminostikstofcijfers blijkt uit interne controles dat in de genoemde periode de waarden iets te hoog zijn vastgesteld. Inmiddels zijn volgens Cosun Beet Company de juiste waarden bepaald en gecontroleerd. Ook is de procedure in zoverre geborgd dat de afwijking niet meer kan optreden, verklaart de suikerfabrikant.

De betreffende telers ontvangen een nieuwe gewichts- en kwaliteitsopgave op het ledenportaal, meldt Cosun Beet Company. In alle gevallen betreft de correctie een verlaging van de aminostikstofcijfers die soms zorgt voor een verbetering van de WIN met 1 punt en in sommige gevallen zelfs met 2 punten. De correcties zijn in alle gevallen gunstig voor de teler.


Herstel van cijfers essentieel

Cosun Beet Company betreurt het dat de afwijking in de analyse van aminostikstofwaarden is opgetreden. De fabrikant zegt te streven naar transparantie en is van mening dat herstel van de cijfers essentieel is voor het vertrouwen, ook al is de impact voor de telers gering.


Bij het begin van de campagne moest de suikerfabrikant de kwaliteitscijfers van de bietenleveringen in Vierverlaten ook al corrigeren. Toen was er enkele weken sprake van een verkeerde koppeling tussen de vrachtgegevens en de monstergegevens van de aangevoerde suikerbieten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer