Bietencampagne+duurt+tot+laatste+week+januari
Nieuws
© Johan Wissink

Bietencampagne duurt tot laatste week januari

Cosun Beet Company heeft ruim twee derde van de bieten verwerkt. De verwachting is dat de campagne tot de laatste week van januari duurt.

De campagne zal dus nog zo'n zes weken duren. Waarschijnlijk zal de fabriek in Vierverlaten enkele dagen eerder gereed zijn dan Dinteloord, dit in verband met de storing die daar enkele weken geleden optrad.

Vanwege de late campagnestart en daarmee dus weinig bieten die in september zijn gerooid, staan er nu nog relatief veel bieten in de grond. Begin deze week was dat nog 12 procent. De verwachting is dat telers het grootste deel hiervan deze week rooien. Het suikergehalte loopt iets terug. Vorige week was het gemiddelde gehalte 16,2 procent. Het tarrapercentage ligt tot nu toe op gemiddeld 11,1 procent.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer