Bietencampagne duurt tot laatste week januari

Cosun Beet Company heeft ruim twee derde van de bieten verwerkt. De verwachting is dat de campagne tot de laatste week van januari duurt.

Bietencampagne+duurt+tot+laatste+week+januari
© Johan Wissink

De campagne zal dus nog zo'n zes weken duren. Waarschijnlijk zal de fabriek in Vierverlaten enkele dagen eerder gereed zijn dan Dinteloord, dit in verband met de storing die daar enkele weken geleden optrad.

Vanwege de late campagnestart en daarmee dus weinig bieten die in september zijn gerooid, staan er nu nog relatief veel bieten in de grond. Begin deze week was dat nog 12 procent. De verwachting is dat telers het grootste deel hiervan deze week rooien. Het suikergehalte loopt iets terug. Vorige week was het gemiddelde gehalte 16,2 procent. Het tarrapercentage ligt tot nu toe op gemiddeld 11,1 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer