Lichte stijging suikergehalte bieten

De afgelopen week was het gemiddelde suikergehalte van de bieten 16,5 procent. Dat is duidelijk iets hoger dan de 16,3 procent van een week eerder. De tarra steeg licht van 11 procent naar 11,4 procent.

Lichte+stijging+suikergehalte+bieten
© Johan Wissink

Cosun heeft afgelopen zaterdag de gecorrigeerde kwaliteitscijfers aan de telers gestuurd die in de eerste vijf weken van de campagne aan de fabriek Vierverlaten hebben geleverd.

Voor ongeveer de helft van de betrokken 1.400 telers zijn de correcte kwaliteitscijfers lager dan de foutieve cijfers die eerder waren verstrekt. Voor de andere helft van de telers zijn de correcte kwaliteitscijfers beter.


Proef scheepsvervoer

In november is een proef met scheepstransport van bieten uitgevoerd. Voor reductie van CO2-emissie en voor borging van transport wordt vanuit Groene Cirkels deze pilot uitgevoerd.

Om vast te stellen of de beste oplossing op papier ook in de praktijk werkt en om mogelijk verschil in kwaliteit van de bieten te meten, zijn afgelopen weken bieten in bulkschepen en bieten in 40ft open top containers per schip vergeleken met transport per vrachtauto. Aanvoer per schip vindt plaats vanuit Zuid-Limburg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer