Bietencampagne stevent af op historisch laag suikergehalte

Met 16,2 procent of mogelijk nog lager realiseert Cosun Beet Company in de bietencampagne het laagste suikergehalte van de afgelopen tien jaar.

Bietencampagne+stevent+af+op+historisch+laag+suikergehalte
© Vidiphoto

Het gemiddelde suikergehalte over de hele campagne staat tot en met de verwerking van de week voor de kerst op gemiddeld 16,2 procent. Maar het gehalte daalt eerder dan dat het nog stijgt in de laatste weken van de verwerking. Dat heeft te maken met de natte oogstomstandigheden van de afgelopen weken en de natte bewaring met relatief hoge temperaturen.

Een gehalte van 16,2 procent suiker is nog iets lager dan vorig jaar. Toen kwam het gemiddelde uit op 16,3 procent.


De jaren daarvoor tot en met 2010 was het suikergehalte altijd minimaal 16,7 procent. Cosun Beet Company wijt het lage suikergehalte van dit jaar aan het moeizame groeiseizoen met veel droogte in de beginperiode en later aan de hoge ziektedruk van vergelingsvirussen en ook cercospora.


Bijna alle bieten uit de grond

Vorige week meldde Cosun Beet Company dat in december nog 30 procent van de suikerbieten moest worden gerooid. Inmiddels zijn bijna alle bieten uit de grond. Zeker de laatste weken waren de rooiomstandigheden moeizaam. Dat resulteerde in een tarrapercentage van 13 procent. De bietenverwerking bij de suikerfabrieken loopt nog enkele weken door.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer