BO+Akkerbouw+vraagt+telers+om+onderzoekswensen
Nieuws
© Vidiphoto

BO Akkerbouw vraagt telers om onderzoekswensen

BO Akkerbouw roept akkerbouwers op om hun wensen voor nieuw onderzoek en voor kennisverspreiding in te dienen. Hiervoor kunnen ze een vragenlijst invullen.

De uitkomsten van de enquête gebruikt BO Akkerbouw om richting te geven aan nieuw onderzoek. 'Akkerbouwers zitten zelf aan het stuur van het onderzoeksprogramma van BO Akkerbouw', zegt directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw. 'Dit is het moment waarop zij kunnen aangeven wat voor onderzoek ze nodig vinden.'

Twee jaar geleden konden akkerbouwers ook al hun wensen en ideeën aangeven. In 2019 leidde de oproep uiteindelijk tot 32 nieuwe projecten. Telers kunnen tot en met 7 februari de korte vragenlijst invullen. Daarna groepeert en ordent BO Akkerbouw de wensen. Vervolgens wordt aan kennisinstellingen gevraagd om projectideeën in te dienen. Een panel van akkerbouwers geeft aan welke projectideeën prioriteit krijgen. Via de vragenlijst kunnen akkerbouwers zich ook aanmelden voor dit panel.


De doorlooptijd van wens tot onderzoeksproject is ongeveer een jaar. In die tijd worden voorstellen uitgewerkt en beoordeeld. Verder zoekt BO Akkerbouw voor projecten naar cofinanciering, bijvoorbeeld via de Topsectoren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer