NAJK sluit zich aan bij BO Akkerbouw

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) is officieel lid geworden van BO Akkerbouw. Hierdoor krijgt de belangenclub voor jonge boeren een plek in de algemene ledenvergadering en het bestuur van de akkerbouworganisatie.

NAJK+sluit+zich+aan+bij+BO+Akkerbouw
© Haijo Dodde

Ook wordt NAJK door het nieuwe lidmaatschap als dragende partij betrokken in programma Onderzoek en Innovatie dat BO Akkerbouw uitvoert voor alle Nederlandse akkerbouwers. Afgelopen jaren was NAJK reeds als partner betrokken bij BO Akkerbouw. Dat is het centrale platform en kenniscentrum voor de Nederlandse akkerbouwketens.Leendert Jan Onnes, portefeuillehouder akkerbouw bij NAJK: 'Met het lidmaatschap krijgt NAJK een volwaardige plek aan tafel, wat past bij het belang van jonge boeren voor de toekomst van de Nederlandse akkerbouw.'

Met het lidmaatschap krijgt NAJK een volwaardige plek aan tafel wat past bij het belang van jonge boeren voor de toekomst van de Nederlandse akkerbouw

Leendert Jan Onnes, portefeuillehouder akkerbouw NAJK

Sectie Teelt

Samen met LTO Nederland en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) vertegenwoordigt NAJK de akkerbouwers binnen de Sectie Teelt van BO Akkerbouw. Op verzoek van de Sectie Teelt voert BO Akkerbouw programma Onderzoek en Innovatie uit. Daaraan leveren alle akkerbouwers een financiële bijdrage en de resultaten komen voor de hele sector beschikbaar.

'NAJK draait al een aantal jaar mee als partner binnen BO Akkerbouw en wordt betrokken bij alle besluiten', geeft Onnes aan. 'Met het lidmaatschap krijgt NAJK een volwaardige plek aan tafel wat past bij het belang van jonge boeren voor de toekomst van de Nederlandse akkerbouw. Het bestuur van NAJK heeft unaniem voor het lidmaatschap van BO Akkerbouw gekozen, omdat we het belang zien van samenwerking in de akkerbouwsector.'


Sterke belangenbehartiger

André Hoogendijk, directeur BO Akkerbouw: 'Het motto van BO Akkerbouw luidt: voor de akkerbouw van morgen. Het lidmaatschap van NAJK sluit dus naadloos aan bij onze doelstelling. Het bestuur van BO Akkerbouw juicht het lidmaatschap van NAJK toe.'

Hogendijk stelt dat NAJK een sterke belangenbehartiger is met een eigen geluid en een professionele organisatie. 'Vertegenwoordigers van het NAJK draaien per direct volledig mee in BO Akkerbouw.' De leden daarvan zijn: Agrifirm, Avebe, Cosun, CZAV, Het Comité van Graanhandelaren, LTO Nederland, NAJK, NAO, NAV, Plantum, Van Iperen en VAVI.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer