Opnieuw verruiming VVAK-inspecties vanwege corona

De mogelijkheden om inspecties uit te voeren voor het Voedsel- en Voederveiligheid Akkerbouw (VVAK)-schema zijn opnieuw verruimd vanwege het coronavirus. Dit meldt Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw.

Opnieuw+verruiming+VVAK%2Dinspecties+vanwege+corona
© Koos van der Spek

Zo kunnen volgens de brancheorganisatie de inspecties doorgaan en is de gezondheid en veiligheid van medewerkers van de certificerende instellingen en de deelnemers aan VVAK verzekerd. Bij de uitbraak van het coronavirus in het voorjaar werden de mogelijkheden voor het uitvoeren van inspecties voor VVAK ook al tijdelijk verruimd.

Door de tijdelijke maatregelen is herinspectie voor bestaande deelnemers aan VVAK op afstand mogelijk. Is inspectie niet mogelijk binnen zes maanden voor het einde van de geldigheidsduur van het certificaat, dan kan die duur met drie maanden worden verlengd. Binnen die termijn moet de inspectie alsnog plaatsvinden.

Voor nieuwe deelnemers zijn er ook meer mogelijkheden. Bij nieuwe deelnemers aan VVAK die wel bij de certificeerder bekend zijn, kan tijdelijk worden afgeweken van de regel dat zij in het teeltseizoen moeten worden bezocht. Voor nieuwe deelnemers die niet bekend zijn, blijft een fysieke inspectie verplicht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer