Nieuw praktijknetwerk als opvolger van Veldleeuwerik

Er komt een nieuw duurzaam praktijknetwerk voor de Nederlandse akkerbouw als opvolger van het netwerk dat is opgezet vanuit Stichting Veldleeuwerik.

Nieuw+praktijknetwerk+als+opvolger+van+Veldleeuwerik
© Eigen Foto

Het ministerie van LNV heeft daarvoor vorig jaar de voormalig directeur Matthé Elema van BO Akkerbouw als kwartiermaker aangesteld. Stichting Stimuland zal de nieuwe organisatie ondersteunen. Vorig jaar is een verkennend onderzoek uitgevoerd om na te gaan hoe de inspanningen en ervaringen van Veldleeuwerik kunnen worden benut naar de toekomst.


Daaruit kwam naar voren dat er behoefte is aan een netwerk van en voor akkerbouwers. Het doel is kennisdelen en samenwerken bij het ontwikkelen van innovaties en invoeren daarvan op het boerenerf. Samen met Elema en BO Akkerbouw houdt Stimuland op dinsdag 15 december een webinar om de nieuwe koers toe te lichten.


Overbruggingsregeling bestaande groepen

In mei is de toezegging gedaan voor een overbruggingsregeling voor de bestaande ondernemersgroepen van Stichting Veldleeuwerik. Inmiddels hebben veertien ondernemersgroepen een aanvraag gedaan voor een financiële bijdrage voor ondersteuning van activiteiten om de continuïteit te waarborgen. Het is de inzet om het beschikbare budget volledig ten gunste van de groepen te laten komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer