'De route naar oplossingen'

Een nieuw jaar symboliseert voor velen een nieuw begin. Uw bedrijf begint weer op nul. Het oude laten we achter ons en we kijken naar wat komen gaat.

%27De+route+naar+oplossingen%27
© Gerard-Jan Vlekke

Voor mij als nieuwe voorzitter van LTO Nederland markeerde 1 januari 2021 ook een nieuw begin. Dat betekent niet dat de problemen van gisteren er niet meer zijn. Een blik vooruit toont een tijd waarin veel wordt gevraagd van uw veerkracht.

Zo werd het nieuwe jaar ingeluid met de brexit, die de afgelopen tijd voor onzekerheid heeft gezorgd. Er is nu meer duidelijkheid, al gaat het niet zonder horten en stoten.

Onzekerheid zien we terug op verschillende dossiers waarvoor LTO zich inzet. Neem bijvoorbeeld de inkomenscijfers in de landbouw: het CBS liet zien dat deze het afgelopen jaar met 6 procent zijn gedaald. En dat terwijl het verdienvermogen een basisvoorwaarde is om zeker te zijn van een financieel gezond bedrijf. Het verdienvermogen van boeren en tuinders heeft dit jaar dan ook de hoogste prioriteit.

Ik kijk ernaar uit om dit jaar onze leden en hun bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan over hun ondernemerschap, uitdagingen en ideeën

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland

Ondanks veel onzekerheden heeft de agrarische sector door de jaren heen laten zien toekomstgericht, wendbaar en veerkrachtig te zijn. Boeren en tuinders zijn constant bezig met innovatie en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Om te komen tot oplossingen, is steun nodig, zowel vanuit de samenleving als vanuit een betrokken overheid. Ik sta ervoor dat niet het onmogelijke van ons wordt gevraagd.

Ik kijk ernaar uit om dit jaar onze leden en hun bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan over hun ondernemerschap, uitdagingen en ideeën. Als voorzitter wil ik ervoor zorgen dat we in beweging blijven met z'n allen, op weg naar gezamenlijke oplossingen. Daarbij wens ik iedereen alle goeds en gezondheid toe voor 2021.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer