Grimme+geeft+poottechniek+meerdere+vernieuwingen
Nieuws
© Grimme

Grimme geeft poottechniek meerdere vernieuwingen

De vierrijige bekerpootmachine GL 420 en GL 430 van Grimme en de bandpootmachine GB 430 hebben verschillende vernieuwingen ondergaan.

Bij de vierrijige bekerpootmachines GL 420 en GL 430 past Grimme een nieuwe individuele rijenschakeling als basis voor de automatische sectieschakeling toe. Deze individuele rijenschakeling is een goedkoper alternatief voor hydraulische aandrijving per rij.

De vier pootelementen worden aangedreven door een hydrauliekmotor die een doorlopende as aandrijft, waarbij op elk pootelement een elektromagnetische koppeling is gemonteerd. De pootelementen zijn vanaf de bedieningsterminal snel aan en uit te zetten. Optioneel kan het schakelen van de pootelementen middels Section Control volledig automatisch en afhankelijk van de gps-positie plaatsvinden.


Erosiebescherming

Voor het komende seizoen kan de vierrijige bandpootmachine GB 430 optioneel met het voor een patent aangemelde TerraProtect PRO voor erosiebescherming in de aardappelteelt worden uitgevoerd. Het TerraProtect-systeem bestaat uit per rij een woelertand met steenbeveiliging en een navolgende dwarsruggentrekker.

De woelertanden maken de grond los en vergroten zo het waterbergend vermogen van de grond. De aan de rugcontour aangepaste dwarsruggentrekker creëert de dwarsruggetjes voor wateropslag en voorkomt daarmee het wegspoelen van grond bij veel neerslag. Vruchtbare grond wordt daarmee beschermd en tegelijkertijd wordt de watervoorziening van de planten gewaarborgd.


Aan- en afkoppelen

Voor het eenvoudig aan- en afkoppelen zijn per direct alle beschikbare dissels voor de getrokken bekerpootmachine GL 430 standaard met een hydraulische steunpoot uitgevoerd. Tegelijkertijd beschikt de GL 430 over een nieuwe slangengarderobe, waarmee het aan- en afkoppelen van hydrauliek- en luchtaansluitingen comfortabel kan gebeuren. Bovendien is de slanggeleiding geoptimaliseerd om het gemakkelijker te maken om de slangen naar de trekker te leiden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer