Grimme heeft stortbunkers uit RH-serie doorontwikkeld

Machinefabrikant Grimme heeft voor het seizoen 2020 de stortbunkers uit de RH-serie doorontwikkeld en uitgevoerd met nieuwe praktijkgerichte oplossingen.

Grimme+heeft+stortbunkers+uit+RH%2Dserie+doorontwikkeld
© Grimme

Een goede afdichting tussen transportvoertuig en stortbunker minimaliseert het verlies van product en verbetert de hygiëne rondom het totale inschuurproces. Omdat transportvoertuigen in de praktijk verschillende contouren hebben, moet het afdichtende aannamekleed flexibel zijn.

Grimme heeft daarom het design en de functie van de aanname volledig opnieuw ontworpen om het snelle en zekere instorten vanuit de transportvoertuigen verder te verbeteren. De onderste steunbalk, die een gemakkelijke toegang tot de stortbunker mogelijk maakt, kan als beveiliging achteruit bewegen.

Aan de bunkerzijwanden zijn drie rubber flappen gemonteerd, die elk drievoudig zijn onderverdeeld. Zo passen de rubber flappen zich aan elk voertuig aan. Het aannamekleed is nu kogelgelagerd en zonder gereedschap in hoogte verstelbaar, zodat deze snel en eenvoudig aan de verschillende hoogtes van de transportvoertuigen is aan te passen. Verliezen bij het vullen van de stortbunker zijn daarmee nog beter te voorkomen.


Nieuwe VarioFlow

De overgang van de sorteer- of grondreinigingsrollen naar de productafvoerband is vaak de beperkende factor van de stortbunker, omdat het product slechts aan één zijde op de productafvoerband kan worden afgevoerd. Grimme biedt met de nieuwe VarioFlow optioneel een overgave-inrichting, die uit twee mechanisch in hoogte verstelbare PU-spiraalrollen bestaat.

Met deze overgave-inrichting kan meer product gelijkmatiger op de productafvoerband worden doorgegeven. Dit leidt tot een verhoging van de capaciteit. De afgiftehoogte van beide PU-spiraalrollen op de afvoerband kan met een spindel op de linker en rechter machinezijde traploos worden aangepast. Deze verstelling maakt het mogelijk om de PU-spiraalrollen schuin ten opzichte van elkaar in te stellen, wat productvriendelijk functioneert.

Op de andere zijde in de productrichting wordt de doorgang verhoogd, omdat de rollen daar uit de productstroom omhoog worden gedraaid. Tegelijkertijd blijft de afgiftehoogte minimaal, omdat het product op deze zijde op het al op de afvoerband liggende productstroom wordt overgegeven. Het resultaat is een duidelijke stijging van de doorvoercapaciteit bij een gelijkblijvende vriendelijke behandeling.


Eenvoudiger onderhoud

De nieuwe oliesmeerset biedt een praktijkgerichte oplossing om de bunkerbodemketting te smeren en daarmee de houdbaarheid tot een maximum te verhogen. De verzorging en het onderhoud van de machine worden voor de bediener vereenvoudigd, omdat het manueel smeren vervalt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer