Nieuwe+Grimme+zwadrooier+met+boogieonderstel
Nieuws
© Grimme

Nieuwe Grimme zwadrooier met boogieonderstel

Grimme komt met een nieuwe zwadrooier in de WV-serie. De rooier voor de tweefasenoogst van uien is te krijgen met werkbreedtes van 1,4 meter, 1,65 meter en 1,8 meter.

Zwadrooiers worden vaak toegepast in de tweefasenoogst om sterke uien voor de lange bewaring te rooien. De nieuwe zwadrooier steunt via een boogiesysteem op een loopwiel aan elke zijde en een brede bedrol. Een veer geeft een constante druk op de bedrol om bulldozeren te voorkomen.

De opnamepaddel is er in rubber- en borstelvariant. De paddel kan bij een dikkere productinvoer naar boven uitwijken. Terugrollen van uien bij het heffen van de rooier is er niet meer bij. De eerste en tweede zeefband zijn naar keuze met een mechanische of hydraulische klopper uit te voeren.

Vlakke bodem

Het boogiesysteem zorgt voor een vlakke en vaste bodem, waar het product niet in kan wegzakken. Daardoor kan het product beter drogen en wordt daarmee sterker en goed bewaarbaar. Eveneens kan zo de grondopname bij het latere opladen worden gereduceerd.

Het geveerde boogiesysteem bestaat uit twee steunwielen en een brede bedrol. De vering zorgt voor een constante druk op de bedrol, zodat opschuiven van zeefgrond voor de bedrol wordt voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer