Ricon+neemt+logistiek+centrum+in+gebruik
Nieuws
© Grimme

Ricon neemt logistiek centrum in gebruik

De dochteronderneming van de Grimme-groep, de firma Ricon uit het Duitse Rieste, heeft een nieuw logistiek centrum voor zeef- en transportbanden gebouwd. In totaal is 3,5 miljoen euro geïnvesteerd.

Het logistiek centrum bestaat uit een 7.000 vierkante meter grote hal alsmede een meer dan 800 vierkante meter grote tussenhal, die direct aan de productie aansluit. Het logistiek centrum heeft capaciteit voor 7.200 zeefbanden.

Daarnaast beschikt het over een blokmagazijn met een vloeroppervlak van 3.000 vierkante meter. De producten kunnen nu ongeacht het weer worden opgeslagen en de logistieke processen kunnen aanzienlijk worden vereenvoudigd. Dat leidt tot een verbeterde leveringscapaciteit, vooral in het hoogseizoen.

Overslagcentrum

De tussenhal dient voornamelijk als overslag voor alle materiaalbewegingen. De centrale locatie van het overslagcentrum maakt efficiëntere en geoptimaliseerde processen mogelijk voor het leveren van productie, opslag en ophalen alsmede voorbereiden op verzending. Hierdoor ontstaan nieuwe open ruimtes in productie die beschikbaar zijn voor capaciteitsverhoging en voor het vervaardigen van nieuwe projecten.

'Binnen een jaar zijn we erin geslaagd het project te plannen en uit te voeren. Alle betrokkenen hadden één doel, zodat we in januari van dit jaar het logistiek centrum in gebruik konden nemen', zegt algemeen directeur Felix Lingens van Ricon.

Zeef- en transportbanden

Met meer dan 145 medewerkers ontwikkelt en produceert de in 1995 opgerichte onderneming Ricon in het Niedersachsenpark sinds 2011 moderne techniek voor zeef- en transportbanden. Met meer dan zevenduizend varianten is Ricon de meest veelzijdige fabrikant voor zeef- en transportbandtechniek in de landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer