Pizzaketen+stapt+over+op+traaggroeiende+vleeskuikens
Nieuws
© Huisman Media

Pizzaketen stapt over op traaggroeiende vleeskuikens

Pizzaketen Domino's Pizza heeft besloten om de welzijnsnormen te verhogen voor de vleeskuikens waarvan ze vlees aankopen. Dat gebeurt na een gezamenlijke protestcampagne van Een Dier Een Vriend (Diervriendelijk Nederland), GAIA (België) en L214 (Frankrijk). De pizzaketen ondertekent daarvoor de European Chicken Commitment.

Bedrijven die meedoen aan de European Chicken Commitment moeten uiterlijk 2026 stoppen met de aankoop van vlees van snelgroeiende kippenrassen. Dat is een van de zes maatregelen die een oplossing moeten bieden voor de belangrijkste dierenwelzijnsproblemen die zich volgens de dierenwelzijnsorganisaties voordoen op gangbare vleeskuikenbedrijven.

Die maatregelen stimuleren de vleeskuikenbedrijven dus om over te stappen naar traagroeiende rassen, het aantal kippen per vierkante meter te verminderen en zo de leefruimte van vleeskuikens te vergroten. Samen met eisen aan verlichting en klimaat moet dat leiden tot betere leefomstandigheden.


Andere bedrijven

Naast Domino's Pizza met driehonderd restaurants in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland hebben bijvoorbeeld ook fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) en bedrijven als Nestlé en Unilever zich al bereid verklaard om te voldoen aan de maatregelen van het European Chicken Commitment.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer