1,5 ton van Barth-Misset Fonds voor dierenwelzijnsprojecten

Innovatieve en diervriendelijke alternatieven die fysieke ingrepen bij dieren kunnen voorkomen, krijgen in 2021 opnieuw ondersteuning vanuit het Barth-Misset Fonds. Het fonds stelt 150.000 euro ter beschikking om het welzijn van dieren te verbeteren.

1%2C5+ton+van+Barth%2DMisset+Fonds+voor+dierenwelzijnsprojecten
© Archieffoto Marcel Bekken

Het Barth-Misset Fonds wil het dierenwelzijn verbeteren door fysieke ingrepen zoals onthoornen, castreren en het couperen van staarten te voorkomen. Daarnaast wordt in de fokkerij geselecteerd op gewenste eigenschappen als productiviteit, sociaal gedrag en levensduur.

Het genetisch aanpassen van dieren om ze beter in onze veehouderijsystemen te laten passen, is ook al enige tijd geen sciencefiction meer. Niet zelden vormen dergelijke ingrepen een schending van de fysieke integriteit van dieren en doen ze onrecht aan hun intrinsieke waarde. Het fonds vraagt zich af hoe ver we eigenlijk willen gaan met interveniëren in de eigenheid van dieren. Hoe maakbaar zijn dieren?


Jaarthema

De 'maakbaarheid van dieren' is in 2021 het jaarthema van het Barth-Misset Fonds. Doeners en denkers worden uitgenodigd om innovatieve, uitvoerbare en diervriendelijke(r) alternatieven te ontwikkelen voor fysieke ingrepen bij dieren. Hoe kunnen deze worden verfijnd, verminderd of zelfs overbodig gemaakt? Het fonds selecteert de beste voorstellen en biedt die financiële ondersteuning met een maximum van 50.000 euro. In totaal stelt het fonds 150.000 euro beschikbaar.


De voorwaarden voor het verkrijgen van financiële ondersteuning en de richtlijnen voor aanvragers zijn te vinden op de website van het Barth-Misset Fonds. Aanvragen die niet onder het jaarthema vallen en wel zijn gericht op verbetering van dierenwelzijn in de veehouderij, zijn welkom, maar bij gelijke geschiktheid krijgen inzendingen die wel onder het thema vallen, de voorkeur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer