Por-k-taal online-café voor varkenshouders

In navolging van het maandelijkse online-café voor rundveehouders, houdt kennisontwikkelaar VKON in Den Ham op 17 december een online-café voor varkenshouders. In het eerste Por-k-taal staat de welzijnscheck centraal.

Por%2Dk%2Dtaal+online%2Dcaf%C3%A9+voor+varkenshouders
© Twan Wiermans

'Van verschillende kanten uit de varkenshouderij kregen wij signalen dat in deze coronatijd het met elkaar in gesprek zijn over de sector wordt gemist. Daar willen wij in voorzien met een uurtje varkenspraat over een relevant en actueel thema in de varkenshouderij ', zegt VKON over het initiatief. Deelnemers kunnen tijdens het eerste Por-k-taal in gesprek met varkensarts Valentijn Thuring over de welzijnscheck.

Die welzijnscheck is ontwikkeld om dierwelzijn aantoonbaar te maken. Door middel van de checklist kunnen varkenshouders het risico op bijten in flanken, oren of staarten bij hun varkens in kaart brengen. Een soort risicoanalyse. Er is een check voor zuigende biggen, gespeende biggen, vleesvarkens en opfokzeugen.

In de podcast van december ging varkensarts Klaas Visscher in op hoe de check in zijn werk gaat, wat het doel is, wat de voordelen zijn en wat de rol van de dierenarts en andere erfbetreders is binnen de Welzijnscheck. Heb je nou nog vragen of wil je persoonlijk advies? Geef je dan op voor VKON's Por-k-taal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer