BiestApp koppelt kwaliteit biest terug

Arts Food Products in Den Bosch koppelt de kwaliteit van de ingezamelde biest van koeien terug naar de melkveehouder. Hiervoor is sinds kort de BiestApp in het leven geroepen.

BiestApp+koppelt+kwaliteit+biest+terug
© Mike Schellart

Dit bedrijf zamelt onder de naam biest.nl overtollige biest in om te verwerken tot onder meer biestvervangers. Voor een goede verwerking worden monsters van de opgehaalde biest geanalyseerd op het gehalte aan antistoffen. Dit is een belangrijke maat voor de biestkwaliteit, stelt Paul Arts van Arts Food Products.

Alle verzamelde data van biest.nl over de biestkwaliteit wordt teruggekoppeld naar de melkveehouder. Hiervoor is sinds kort de BiestApp in het leven geroepen. Dit geeft de melkveehouder snel inzicht in zijn biestkwaliteit. Daarbij wordt zijn biestkwaliteit ook vergeleken met die van een aantal melkveehouders in zijn regio.


Bijsturen

Zo kan de melkveehouder indien nodig bijsturen om die kwaliteit te verhogen, bijvoorbeeld door het rantsoen in de droogstand aan te passen. Arts beveelt aan om bij te sturen als de biestkwaliteit onder de grens van 60 gram antistoffen per liter komt.

'In dat geval is de dierenarts en de voervoorlichter aan zet. Samen met de melkveehouder kunnen zij stappen zetten om de kwaliteit van de biest te verbeteren om zo tot een betere veestapel te komen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer