Claas+Max+Cut%2Dmaaibed+vanaf+2%2C2+meter+werkbreedte
Nieuws
© Claas

Claas Max Cut-maaibed vanaf 2,2 meter werkbreedte

Claas introduceert nieuwe zijmaaiers aan de achterzijde ter vervanging van de Disco Inline- en Disco 50-serie. De negen modellen, met werkbreedtes van 2,2 tot 3,4 meter, bevatten de Max Cut-maaibalk.

Nieuw voor alle aan de zijkant gemonteerde Disco-schijvenmaaiers is de zwaartepuntophanging, waardoor de maaibalk, vergelijkbaar met maaiers met middenophanging, een gelijkmatige contactdruk heeft over de gehele werkbreedte.

De grote trekveer grijpt in het midden van het machineframe. Bovendien gaat de krachtlijn van de veer precies door het zwaartepunt van de maaier. Dankzij de binnen- en buitensteunen wordt de kracht gelijkmatig overgebracht op de maaibalk. Dit zorgt voor schoon voer en een intacte grasmat.


Aanrijbeveiliging

Hellingen kunnen worden bewerkt tot een opwaartse hoek van 45 graden. De mechanische aanrijbeveiliging op de maaibalk reageert direct bij een aanrijding en laat de maaibalk naar achteren los. Bij het resetten klimt de maaier automatisch weer op zijn plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer